Här diskuteras allmänna bilfrågor oavsett märke som inte passar in i övriga forum.

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av lennarte
#1577478
Det var som jag tänkte på. Det är stenskott i glaset, men om jag ser på väggen hemma är där ingen skillnad på ljusbilden. Har Samma på 745-an, besiktigade den också igår, men dom sa' inget om sprucket glas. Där är också dimljus monterat original. Men jag hade manuellt släckt dom, på Renaulten var dom manuell på. Tar bort kablarna till dom.
Fixat 4 st andra 2-or idag. Det var bl.a dålig jord i baklamporna. Tog 2,5 timme att lokallisera och räkna ut. ½ timme att fixa. Blev en ny kabel mellan jord i lyktan (båda sidor) och karossen, se'n funkade det.
Användarvisningsbild
av lennarte
#1577585
Har varmkört Peugoten idag och kollat värmen på motorn, 92° på termostathusnet. Tappade ur oljan (det var högt på stickan) och där var mycket olja i motorn.... C:a 2,5 liter för mycket. Är det då utspätt p.g.a kallstarter kan ju det vara felet. Ska åka till Biltema i morgon. Dom ska ha olja, filter, luftfilter och kupe filter hemma. Och det blir (av Biltema) rekommenderad olja
10w-40 ACEA A3/B3, A3/B4
API SN, SL, CF
MB 229.3
Renault RN 0700, RN 0710
VW 502.00, 505.00

Kör även inom kompisen som har bilverkstad och kollar med honom om han har möjlighet att kolla avgas värden på den på fredag, eller i veckan som kommer. Har även beställt spindelled och gummi till krängningshämmaren (www.trodo.se) som dom också klagade på.
Användarvisningsbild
av lennarte
#1577657
Har nu bytt olja och alla filter. Motorn verkar gå bättre än innan (inbillning???) ska ikväll kolla ljusbilden på strålkastarna, en är låg och den andra var lampan fel isatt. Ska ta ur lamporna i dimljusen, så dom inte går att tända. Får spindelled och gummi till krängningshämaren i mitten på veckan som kommer. Blir några dagar ledigt nu.... 😊😊
Användarvisningsbild
av bem
#1577710
Det var en del fix som behövs utföras på bilen men det verkar ju gå galant i händerna på dig att få ordning på bilen steg för steg. Hoppas du får ordning på allt!
Användarvisningsbild
av lennarte
#1577752
Var och pratade med kompisen som har bilverksad om att kolla avgas värden. Appateten var trasig, svindyrt att laga. Vi kom överens om att försöka få kollat det på någon bilprovning. Beställt spindelled och gummi till krängningshämmare, igen. Beställde på www.trodo.se men dom svarade att dom delar jag beställt inte passar just denna bil. Beställde igen nästan samma delar (lite dyrare bara.....) och får dom i slutet på veckan
Användarvisningsbild
av lennarte
#1577951
Fixade en avgas läcka efter katen och var hos en annan bilverkstad och kollade avgasvärden på Renaulten. CO på tomgång sjönk från 8,9 till 0,02 och HC sjönk från 460 till 5....😱😱 Så då bör dom övriga också ligga inom "ramen"
Användarvisningsbild
av lennarte
#1578038
Väntar nu på spindelled och gummi till krängningshämmare från www.trodo.se och ska försöka få igång radion. Den kräver en kod efter att batteriet varit frånkopplat. Googlat lite och det ska gå att få fram en ny kod på nätet.
Användarvisningsbild
av lennarte
#1578247
lennarte skrev:ska försöka få igång radion.
Har fått en ny kod via en Renault app, men kan inte slå in den. Displayen ska visa 4 st nollor, men det står CODE. Ska lyfta av batterikabeln igen och se om det hjälper.
Användarvisningsbild
av lennarte
#1578768
Nu är radion kodad och fungerar. Bytt spindelleden och gummit till krängningshämaren. Gjorde även en motor tvätt underifrån och gjorde rent plastskyddet. under motorn. Satte nya "plåt muttrar" (satt dåligt fast med buntband). Blev riktigt bra. Var och besiktigade den och allt var Ok. Avgasvärden var som på en ny bil (enligt bilprovaren)
CO 0,0, CO 2500 0,0, HC 38 och CO2 1.00
Bilen har gått c:a 30000 mil.
Barnbarnet är hemma och hälsar på över helgen, fortfarande (lyckligt) ovetande om att han ska bli ägare till en Renault Scenic -03.....😅😅

Jag är i färd med att byta framfjä[…]

Vi som beställt nya XC60

Funderar på en ny XC 60 och undrar om alla[…]

Testa med Youtube.... https://www.youtube.com/watc[…]

Enligt Polestar support är det utförs&au[…]